26 ene 2010

A Sociedade Gastronómica Cachelos valora positivamente o encontro na Casa Reitoral de Moreira


O pasado sábado 23 de xaneiro a Sociedade Gastronómica Cachelos preparou un cocido tradicional na Casa Rectoral de Moreira. Os organizadores valoran positivamente o encontro, xa que a festa prolongouse ata altas horas da noite, podendo os socios xantar e cear o menú feito por eles mesmos.

O xantar consistiu nunha sopa feita có caldo do cocido, de segundo prato un cocido galego, utilizando produtos propios da terra entre os que se atopan a carne de porco, galiña, carne de vaca, chourizos, repolos e, como non podía ser doutro xeito “patacas” e unha numerosa variedade de larpeiradas e para rematar cunha queimada feita nun calacú, segundo detallou o presidente Germán Álvarez.

A asociación xa está elaborando a programación de eventos que terán lugar dentro deste ano, xa que entre os fins que constan nos estatutos da Sociedade Gastronómica tamén está a promoción da gastronomía e da cultura.

Dentro dos próximos actos que a Soicedade Gastronómica Cachelos desenvolverá nos vindeiros meses haberá visitas guiadas a adegas da zona, para que os socios podan ver in situ como se elabora un bo viño. Outro dos actos que se promoverán será unha visita guiada a unha estacada (visita a unha ponte construída sobre o río onde os pescadores apañan as lampreas no Tea), días antes da vindeiro xantar que consistirá nunha lampreada.

A Sociedade Gastronómica Cachelos quere e agradecer á parroquia de Moreira, e especialmente ao crego, pola súa colaboración cedendo a asociación a casa Reitoral para facer o xantar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario